Linn

En reklambild för samisk mat där vi vill visa att maten verkligen kan vara festmat också.

Jag är en tvåbarnsmor och har börjat inse att min matkunskap är större och mer unik än vad jag förstått. Jag har hela mitt liv blivit uppfostrad om hur viktigt det är att tänka på vad man äter, och att man måste ta hänsyn till andra och till miljön när man går och handlar. Det gör jag genom att handla lokal mat och inte köpa ”färdig” mat utan göra det jag kan hemma.

Detta har speglat av sig på mina barn som fått hemkokt välling och hemlagad, närproducerad ekologisk mat. Vid sjukdomar som alla småbarn råkar ut för nu och då, t.ex. förkylningar och klåda så har jag använt i första hand naturens eget apotek som teer och olika tinkturer och salvor. Det min mor lärt mig är det bästa. 

Att arbeta med min mor ser jag bara som en stor fördel. Vi kan på ett bra sätt kombinera gammal kunskap med lite nytänkande. Vi är ett bra team och eftersom vi har samma syn på livet så blir det hela väldigt enkelt.


Det är bara jag själv som kan ta hand om min kropp och själ,
och läka den på bästa sätt.